27/2 ….. wapenschild van de familie ? Van Dag tot Dag …

na een zes dagen zzm (zwak-ziek-en misselijk) te zijn geweest heb ik vanmorgen weer eens kunnen roeien. Dan voel ik me toch weer een ander mensch. Bij de koffie gezocht naar Van der Hoogjes en vond een aantal leuke familiewapens. Of ze nu van “Van der Hoog” of Van der Hoogh of zelfs van der Hooch zijn weet ik nog niet. Eén wapen springt eruit en dat is een echte: het wapen van een aantal militairen in onze stamboom. Het staat in de Heraldische DataBank en ziet er als volgt uit: heraldische databank hregnl020744 download Ik vind het best wel een mooi wapen, het is geregistreerd op verzoek van Machiel Cornelis van der Hoog, luitenant-kolonel der cavallerie. De andere wapens ga ik uit de doeken doen op mijn stamboom pagina’s.

Nu de spelen erop zitten vraag ik me een paar dingen af. Uiteraard heb ik genoten van de sport en het schaatsen en de medaillles. Maar vooral nu de massale huldigingen daar zijn, vraag ik me altijd af: en hoe zit het dan met de verliezers? Gelukkig zijn die ook wel eens aan bod gekomen met die idiote vragensteller van Wenne.. ? Hoe zit het met die caccommodaties? Zijn de zgn investeringen door de Russen eruit? etc. Met name het laatste wordt wel steeds duurder luxer, uitgebreider etc. Wie stort zich in zo’n avontuur? Blijft dit allemaal nog dicht bij de sport zelf ?????

Mede omdat Marjanne in de gezondheidszorg zit, komen we vaak in discussie met elkaar en anderen hoe die gezondheidszorg in elkaar zit. Wat betreft beloning en wat betreft positie en wat betreft vergoedingen door de verzekeringen en wat die allemaal uithalen om de zorg zo moeilijk mogelijk te maken. We hebben het met elkaar wel eens over de paar moeilijke en schrijnende gevallen (dat zijn er natuurlijk altijd meer, want wij zien er maar een paar) en hoe de maatschappij die in de steek laat, laat vallen eigenlijk.

Probleempje : wat moet ik doen met m’n studieboeken? In dozen opbergen? en voor wie? In een boekekast zetten? en pak ikmze dan nog wel eens. De afgelopen 10 jaar hier in Friesland (de boeken uitgestald in m’n studeerkamer) heb ik geen boek meer gepakt?  Dus ……………   weggooien o.i.d.?? Wat doe ik met al die science-fiction boeken die ik niet meer lees – ook die heb ik in geen 10 jaar aangeraakt, alleen om in de boekenkast te zetten. Ook weggeven, weggooien? aanbieden op boekenmarkt?

Toch doe ik daar niet graag afstand van, maar als ze blijven staan, staan ze alleen maar ruimte in te nemen, te verstoffen en m’n nazaten gooien ze toch weg. Dan kan ik dat beter zelf doen. Hoef ik ook niets na te laten. En al die duizend….  (zo veel zijn het er gelukkig niet) medailles van het roeien = VERGANE GLORIE. Over en uit, net zoals als ik over een tijdje (tenminste 30 jaar nog).

Nog even deze – door de voorgaande tekst, al denk ik er wel eens anders over: einstein-spreuk-human

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

praatje maken ... ?

vertelt u het maar ...

... en geef gerust een reactie onder "Van dag tot dag ..".