Van Dag tot Dag …. 1/12

Prachtige lage zon over weilanden met rijp – dichterlijk kan ik niet zijn , maar zou het bijna worden.

Dichterlijk maar dan in negatieve zin kan ik worden over het feit dat ik alweer erg veel last heb van m’n rug. De vraag is of ik de activiteiten van vandaag – klusjes in en om huis – wel aan kan en of ik wel naar de Waterdagen van de KNRB ga op de WAB. Is erg interessant maar om daar “scheef” van de pijn rond te sloffen??? Waar ik ook helemaal “dichterlijk” van wordt zijn de diverse anti-zwarte-piet opmerkingen en acties en stukjes en nieuws. Het is een feest voor kinderen nota bene, mag daar een beetje eng”heid” in zitten? Dat hoort er nu eenmaal bij. Al dat gezeik over racisme moet je richten op het gedrag van volwassenen en niet op een kinderfeest. Het is zo langzamerhand wel duidelijk, laat het dan daarbij. Die verstoringen van zo’n kinderfeest vind ik echt veel te ver gaan. De laatste actie in de LC als zou er een tegenactie zijn om al Dokkummers hun stad te laten verlaten tijdens de demonstratie die is tegengehouden – al of niet rechtmatig – tijdens de intocht vind ik een goed idee. Laat ze het gevoel krijgen dat ze roepende in de woestijn zijn.

Onze skiffjes  zijn weer thuis, wat op zich prettig zou moeten klinken, maar ik heb ze liever aan de oever van de Wijde Ee. Dat mag niet meer van het Fryske Gea dus moesten we de bootjes maar weghalen evenals het vlotje. Nu een andere ligplaats zoeken en voorlopig valt er dus niet te roeien of ik moet elke keer het rek op de auto zetten, boten vervoeren en dan het rek er weer af halen. Dat is geen leuke hobby meer. Dat zal dus veel ergometeren worden als mijn rug dat aankan.

Ondanks de last van m’n rug heb ik toch de Hel vh Noorden geroeid. Met forse tegenwind is dat toch redelijk gelukt, je had me alleen moeten zien toen ik uit de boot kwam. Zo krom en scheef als een hoepel. Niemand om even te helpen – het was echt een eigenwijze skiffeursactie: alles alleen doen.

Nu zal ik toch eens dat huis – hal, woonkamer en keuken – af moeten krijgen, al met al blijft dat veel werk en vooral er komt maar geen einde aan. Ook onze installateur zal de boel eens moeten komen afmaken : laatste tegels leggen, diverse kleine aanvullingen in de keuken, enzovoorts.

Zo dat was eer eens een verhaaltje, een blog?? Wat zou ik nog meer kunnen schrijven? Mijn winterdepressie van me afschrijven?? Mijn mening over de politiek en bv de dividendbelastingissue?

december 1, 2017

praatje maken ... ?

vertelt u het maar ...

... en geef gerust een reactie onder "Van dag tot dag ..".