Van Dag tot Dag … 12/1

Ik ga me voornemen dit “blogje” één maal per week te gaan schrijven.  ????

Nou ja proberen. OK

In de krant staat onze koning pontificaal tegenover de nieuwe ambassadeur van de USA , de leugenachtige Hoekstra die keihard een leugen die hij verkondigd heeft, niet terug wil nemen. Ik vind dat zo’n man geen ambassadeur mag zijn, gewoon geen geloofsbrieven aannemen van hem. Wat heb je aan zo’n man als je van te voren al weet dat ie zulke leugens kan beweren en dan nog eens ze niet wil terugnemen.

Ik heb eindelijk weer eens geroeid nadat we begin december onze skiffjes uit het land moesten halen en op hebben geborgen in onze “loods” = werkplaats (waarbij de puntjes van onze botjes parmantig in de hal uitsteken. Heb dat kastje trouwens maar eens tocht dicht afgekit en schoongemaakt. Enfin bij die eerste keer te water vergat ik dat ik niet kan steunen op de landzijde van mijn rigger (er was geen land en geen riem) dus gleed ik ineens met m’n kont in het water – stom hè echt een beginneling zo voelde ik me ook in de boot. Nauwelijks normaal durven roeien. Een paar dagen later nog maar eens geprobeerd en dat ging bijna weer als vanouds. Nu as zaterdag bij de Maas op de Rotte. Ik wil gewoon elke dag sporten dus ergo en roeien  – als ik tenminste niets heb, want nu had ik mijn rib geblesseerd.

Morgen ga ik roeien en Marjanne naar Lotte die aan een hopelijk goed aflopende laatste serie chemobehandelingen begint. Het kan toch gewoon niet zo zijn dat zo’n mooie jonge vrouw door die stomme kanker wordt opgevreten. Ze moet leven en blijven leven, tenminste ons overleven.

Wat is de Nederlandse staat c.q. regering toch walgelijk hypocriet dat ze er niet alles aan doen om die schades door de aardbevingen te vergoeden, maar dat alsmaar traineren door allerlei traag werkende ambtelijke molens. En dan een minister die komt vertellen dat er alles aan gedaan moet worden. Nou dat heeft de vorige minister wel bewezen, gewoon ruim onvoldoende en dan moeten wij vertrouwen hebben in de politiek. In dat kabinet van Rutte en de VVD???? Nee, dan zo’n nieuwe volksvertegenwoordiger kiezen iets met Bau… huppeldepup en dat laatste doet ie ook, lekker huppelen door de politiek met tweets die maar niet kloppen. Dan probeert de Volkskrant dat recht te praten (??? vertrouwen daarin ??), verschijnt een dag later het bericht dat door opwarmen van het zeewater het gemiddelde zeeniveau van de Noordzee 2 cm meer is dan voorspeld en een recordhoogte. Wie roept hier nu dat er geen klimaatverandering is en dat die huppeledepup in de kamer gelijk zou hebben : ammenooitniet. Vertrouwen in de politiek en die commentaren bv in de Volkskrant ????

Zo dit is een “blogje” zoals er meer moeten gaan volgen. Tot over een week … (als iemand dit ooit leest)

januari 12, 2018

Tags: , , ,
praatje maken ... ?

vertelt u het maar ...

... en geef gerust een reactie onder "Van dag tot dag ..".