Van Dag tot Dag …. 12/12 20

In een krantenartikel las ik dat de GGD van zuidwest Friesland er wel degelijk achter was gekomen waarom de besmettingen daar zo sterker waren uitgebroken dan elders in het land. Nu geloof ik dat elders in het land dezelfde oorzaak aanwezig is alleen zal of e GGD terplekke (bv in zo’n drukke omgeving als Rotterdam, niet dat uitgebreidere onderzoek doen als in Zuidwest Friesland). Wat was nu vooral de oorzaak: de schoolgaan de jeugd die op school en in allerlei “illegale” bijeenkomsten de besmetting overbracht op ouders en die weer verder. Lijkt mij dus een reden om de scholen te sluiten en die schooljeugd wel degelijk – wellicht zelfs publiekelijk – te veroordelen tot online onderwijs en thuisquarantaine. Dan zouden we met z’n allen er nu misschien sneller vanaf zijn geweest. Maar nee hoor : Rutte en de rest vond dat die zielige kinderen vooral naar school moesten goed voor onderwijs, hun zieltjes en de ouders die dan beter weer aan het werk konden. Nu zitten die ziek thuis met coronaverschijnselen en besmetten lekker verder. Als de regering daar betere en andere maatregelen voor had genomen waren we nu beter af met de bestrijding maar ook mogelijk met de economie.

De bezwaren tegen de maatregelen van de klant van de horeca over de grote drukte in de bouwmarkten en Ikea  etc. lijken me ook wel wat hout te snijden, daar heb ik alleen nog geen viroloog of GGD over gehoord.

Wat gek overigens – wat ik net hoor – dat no 1 van het CDA zich terugtrekt maar dan wordt nr. 2 niet als plaatsvervanger gezien, nee integendeel het bestuur wijst iemand anders aan, lekker democratisch dat CDA zeg.

december 12, 2020

Tags: , , , , ,
praatje maken ... ?

vertelt u het maar ...

... en geef gerust een reactie onder "Van dag tot dag ..".