Van Dag tot Dag …. 14/12

Ik heb zo m’n balen van de zorg in het algemeen, wat mij overkomen is zal wel niet heel erg zijn maar duidelijkheid is wat dat betreft geen troef in de zorg.

Op zoek naar een psycholoog stuit ik op informatie van de betreffende psycholoog maar ontbreken zaken als : de wachttijd, slechts bij een 2-tal ben ik het wel tegengekomen; als je als psycholoog een dienst verleent dat staat daar een vergoeding voor. Nee hoor niemand vermeldt dat en als je dan ook nog hoort dat de verzekering deze psycholoog niet vergoedt omdat ze geen basis ggz aanbiedt, dan wordt ik al behoorlijk pissig en gefrustreerd. Mijn gedachten sprongen toen naar de zorgpolis van mij, wat krijg ik ervoor en hoeveel vergoeden ze. Ik zal maar meteen noemen dat ik bij het UMC verzekerd ben, dus op “mijnumc” gezocht naar mijn polis en de voorwaarden en natuurlijk wat er vergoedt wordt en wat voor eigen rekening is: NERGENS IETS TE VINDEN. Ja, je kan bellen, maar laten we nou toch eerlijk zijn en gewoon op dat gedeelte van de website vermelden wat ik kan verwachten en zelfs hoe de stand van zaken is. Bijvoorbeeld toen ik wilde zoeken naar vergoeding voor mijn bril. Uiteindelijk maar gebeld en antwoord gekregen en dat konden ze daar zo en snel nakijken – waarom kan ik dat zelf niet inzien? Waarom zo’n betutteling? GRRRRRRR..  Ik word daar heel erg gefrustreerd en boos van. En ben ook nog steeds niet in contact gekomen met een psycholoog, stom gedoe.

kip-en-hond-gaan-niet-samen

Dit overkwam me een paar dagen geleden en nu naar vandaag of eigenlijk gisteren: weer een kip minder, een langslopende dame met hond haar haar hond niet in de hand en die kwam achter de kippen aan en heeft er één te pakken gekregen. Ja het is de natuur, maar ik vind het toch jammer en niet leuk voor de beesten. Zelf heb ik er ook “schuld” aan, want we hebben 5 haantjes weggegeven aan iemand en ik vermoed dat ze de soep ingaan. Nou ja dat gebeurt via de winkel ook.

En dan de problemen met m’n rug: ik kan roeien als geen ander (???), maar rechtop staan, ho maar. Met name door het innemen van een pil tegen de pijn kan ik steeds beter bewegen en kan ik mijn rug “losmaken”, zodat spieren en ligamenten geen probleem meer geven. Maar het is wel gek.

december 14, 2017

praatje maken ... ?

vertelt u het maar ...

... en geef gerust een reactie onder "Van dag tot dag ..".