Van Dag tot Dag … 14/6 20

Het protest gaat uit de hand lopen: bekladden van standbeelden, is al eerder gebeurt en het blijft zinloos. Zinloos geweld. Zo’n standbeeld vertegenwoordigt iets of dat nu goed of slecht is. Het is eigenlijk publiek eigendom, dus blijf eraf. Ik denk dat de organisatie zich eens moet beraden op hun acties. Het kan en mag niet blijven bij protestdemonstraties, dan gaan er blijkbaar andere emoties en krachten meespelen. Zo’n organisatie tegen racisme zou eens wat verder moeten kijken dan hun demonstratie-neus lang is.

Als ik dan denk aan het etnisch profileren door en bij de belastingdienst in de toeslagenaffaire, dan wordt ik echt kriegel van de overheid. Dit kan echt niet.

Overigens ben ik bang dat we een duidelijke tweede golf corona besmettingen gaan krijgen: al die protesten om veiligheidsmaatregelen te weerleggen gaat gewoon hiertoe leiden. In Japan en China lopen ze daar dus al tegenaan. Even iets versoepelen, de mensen pakken meer dan de zgn “uitgestoken vinger” en raak is het. We gaan het meemaken hier. Arme geneeskundige hulp, die krijgt het weer te verduren en hebben nog niets van de overheid ontvangen voor hun prestaties in de afgelopen maanden. Zo verleis je toch vertrouwen in overheid en regering. Rutte praat veel te gladjes.

juni 14, 2020

praatje maken ... ?

vertelt u het maar ...

... en geef gerust een reactie onder "Van dag tot dag ..".