Van Dag tot Dag … 14/8

Eigenlijk had ik weer iets moeten schrijven de afgelopen dagen. ik denk er wel aan, maar doe het niet.

Gisteren met Marjanne de zolder een stukje opgeruimd en wandplaten vastgezet, dat geeft weer een prettig gevoel. Nu wat spullen verhuizen en aan de andere kant beginnen. Blijft een langdurige klus, het resultaat zal er wel naar zijn.

Leuk was dat hoewel het raam niet er open stond “onze” boerenzwaluwtjes naar binnen vlogen en als het ware rond onze hoofden cirkelden en zelfs naar beneden in de dichte werkplaats vlogen en weer terug door dat stukje van 5 cm dat het raam openstond. Prachtige beestjes en kunstig zoals ze vliegen.

Nu bezig met wortels uit de grond krijgen van de “wieger” – pruimenboompje wat enorm veel uitlopers heeft met verschrikkelijke wortelkluiten – weghakken.

Zo langzamerhand krijg ik de indruk dat het ISIS zowel als de separatisten in de Oekraïne niets anders zijn dan criminelen die in een bepaalde situatie hun kans zagen om lekker de beest uit te hangen en wat rond te knallen. Eigenlijk moet je die met gelijke munt terugbetalen, maar dan komt er zo’n rotzooi van. In de zin van tegengestelde politieke en niet te vergeten economische belangen en daar zitten we eigenlijk ook niet op te wachten. Ik weet niet goed wat ik er van moet vinden – de gevolgen zijn zoals we op diverse manieren zien – niet meer humaan. En vooral daarom moet dat stoppen, maar er moet een soort uitlaatklep zijn om ongenoegen goed te kunnen uiten teneinde sluimerde onvrede te laten doorsudderen in een soort opstand als in de Oekraïne is ontstaan. Laat ik het hier maar bij laten, want ik kan wel door blijven gaan bijv over de ellende in Syrië en de Gaza en …..

Probeer eerst maar eens vrede bij mezelf en Marjanne te krijgen.

augustus 14, 2014

praatje maken ... ?

vertelt u het maar ...

... en geef gerust een reactie onder "Van dag tot dag ..".