Van Dag tot Dag … 14/9

Eindelijk weer zelf geroeid na een “lang” weekend naar het roeien van mijn lichte dames te hebben gekeken op het European University Rowing Championship in Hannover van woensdag 9 t/t zondag 13 september. Op een speciaal gecreëerd meer – de MachSee – midden in Hannover. Ze hebben daar fantastisch goed en steeds beter wordend gepresteerd al kwamen ze niet verder dan de 2e plaats in de B-finale van de zware dames 4x. Een klasse waar ze wat betreft hun gewicht niet thuis horen. In de B-finale konden ze alles eruit roeien wat ze aan capaciteiten op dit moment hadden en daar zijn we zeer tevreden mee. In de herkansing hadden ze nog iets laten liggen bij de overgang van de 500 m, maar nu deden ze dat goed en alle accenten en “opzetjes” kwamen er goed uit. Een tegenstander die aanvankelijk 3 lengtes achter lag moesten ze in een versplinterende eindsprint (die zij net niet meer konden opbrengen, en dat is ervaring) werden ze op een tafje gepakt op de streep. Alles er uit geroeid wat ze hadden, ze konden niet meer en dat geeft toch een goed gevoel.

Een mooi evenement om internationale ervaring op te doen. Een toernooivorm in plaats van 2 dagen wedstrijden, dus er was bijvoorbeeld een herkansing, maar ook ’s morgens vroeg trainen en zeer bewust rusten voor de wedstrijd.

Zelf heb ik het ervaren als een leuk evenement, maar heb me er af en toe eenzaam gevoeld. Als coach ben je op zo’n dag maar op een paar momenten echt actief en de rest moet je zien door te komen. Met deze dames als gezelschap was dat geen punt. Maar ze waren daar voor zichzelf en niet voor mij, dus heb ik mezelf moeten vermaken en dan mis ik m’n klusjes thuis.

Ga ik nu allemaal weer inhalen.

september 14, 2015

Tags: , ,
praatje maken ... ?

vertelt u het maar ...

... en geef gerust een reactie onder "Van dag tot dag ..".