Van Dag tot Dag … 15/2

Ik heb me voorgenomen – en dat doe ik juist niet met ingaan van het nieuwe jaar – om wat vaker te schrijven. Dat gezegd hebbende geeft mij een behoorlijke druk om dat dan ook eens te doen. We zien wel …. uiteindelijk hangt m’en leven er niet vanaf.

Op de voorpagina van mijn website staat het al, ik heb een kleindochter erbij STELLA, van mijn oudste zoon Wouter en zijn partner Suzanne. Voorlopig heb ik nog niet zoveel met zo’n klein hummeltje, maar ik ben wel erg blij voor Wouter dat ie nu een dochter heeft. En Suzanne heeft nu én een zoon én een dochter op de wereld gezet – een soort ideaal plaatje.

Laten we niet te pessimistisch zijn en roepen dat we nog maar moeten afwachten wat dat wordt. Ik ga ervan uit gezien de ouders dat het leuke kinderen zijn en blijven.

In vorige berichtjes klonk vooral mijn pessimisme door, m’n neerslachtigheid. Ik heb het gevoel dat dat wel een beetje over is. Ten eerste zit het toch allemaal tussen de oortjes, maar ook het starten met lichttherapie in het najaar 2016 toen ik (we, want Marjanne merkte het ook) weer wat meer down was. Die lichttherapie heeft wel een beetje geholpen.

Wat ook bijdraagt is mijn lijst met klussen die ik graag doe. Vanaf internet zijn natuurlijk allerlei handige app’jes of programma’tjes te downloaden – die heb ik uitgeprobeerd en nu gebruik is mijn eigen ontwerp in een excel-sheet en dat werkt goed. Ik kruis aan wat er een volgende dag zou kunnen en geef een “ok” als het karweitje gedaan is. Vanaf het meest simpele (stofzuigen beneden) tot een uitgebreide kus als het opknappen van het voormalig klompenhok. Zo kunnen we dat nu niet meer noemen.

Zomaar wat geschreven, ik zou nu het liefste gaan roeien, maar er ligt zeker nog ijs tussen het riet en dan kom ik het water niet op. Dus ook het ergometeren is zo’n klusje die op de lijst staat. Gaan we dat maar doen ……

Tot Morgen ..

 

 

februari 15, 2017

praatje maken ... ?

vertelt u het maar ...

... en geef gerust een reactie onder "Van dag tot dag ..".