Van Dag Tot Dag …. 24/12 22

Tja, Kerstavond, zoals dat heet/genoemd wordt. Besteden wij geen aandacht aan. Gewoon een zaterdag als al die andere zaterdagen behalve dat de wereld om ons heen moeilijk aan het doen is over Kerst: eten ??? naar wie moeten we toe – welke ouders/schoonouders/andere soorten ouders/vrienden/familie???

Ik heb daar flink wat moeite mee. Vroeger ook al en toen ik hier kwam wonen heb ik tegen mezelf gezegd, dat wat die kinderen willen moeten ze maar doen, welkom zijn ze altijd, maar als ze mij/ons niet willen bezoeken dan gaan ze maar ergens anders heen. Gevolg is dat wij vaak met z’n tweeën zijn met kerst en Oud en Nieuw. Soms vinden we dat niet zo leuk, meestal is het daardoor rustig voor wat betreft alle regelingen die je moet treffen. Maar nu – 75 jaar – vind ik toch wel dat ze aan hun ouders moeten denken. Beetje verschrikkelijk sentimenteel – maar toch. Ga overigens totaal niet pushen of dit ter tafel brengen.

 

Afgelopen week heerlijk vorst weer geweest en had veel eerder moeten gaan schaatsen. Die ene keer dat het nog kon!! Ik kan er bijna niets meer van en toch heb ik aardig kunnen mee schaatsen met de ijsclubtrainingen op Thialf. Ga snel in het nieuwe jaar opnieuw proberen op de ijsbaan in Leeuwarden.

 

Waar ik van wakker lig , is de oorlog in Oekraïne, wanneer zal dat ooit afgelopen zijn? Wat voor gekke manoeuvres gaat Rusland nu weer maken? Wanneer wordt er door het westen eens ingegrepen? Er moet aan al dat leed nu eens een eind komen, of iets waar je naar kan uitkijken. Wanneer pakken ze De Krim aan? of Donbas regio? Al dat wapentuig wat maar van het westen naar Oekraïne gaat, kan zo niet lang doorgaan. Daar moet echt een “grote” stap in genomen worden.

Ik laat het hierbij, we hebben een heerlijke en ontroerende eindejaars boodschap van Eveline en Georg gekregen en we hopen dat het met hen weer iets vooruit gaat na al die medische ellende.

Frohe Weihnachten 

’n lokkich nije jier

december 24, 2022

Tags: , ,
praatje maken ... ?

vertelt u het maar ...

... en geef gerust een reactie onder "Van dag tot dag ..".