Van Dag tot Dag …. 5/11

Afgelopen week een beetje verkouden geworden – eigenlijk helemaal niet erg totdat ik vanmorgen een flinke ED training heb gevaren op de Folkertsloot (helemaal naar het eind en terug. Ik blijf nu de hele dag benauwd, dan wel kortademig. Een kleine inspanning levert meteen weer kortademigheid op. Ik baal daar eigenlijk wel van.

Onze Oekraïense dames gaan ons verlaten, met ingang van 12 nov gaan ze verhuizen naar Oud Beijerland, enerzijds een opluchting voor ons anderzijds vind ik het ook wel een beetje jammer. Wat mij vooral spijt is dat ik ze niet zover heb gekregen als ik wilde. Met het Nederlands bijvoorbeeld, onze initiatieven werden vaak niet begrepen. Ik ben wel blij dat ik ons huis weer terug heb.

De afgelopen week wat meer voor de website van Centrum Traditionele Jazz Harlingen gedaan (ctjh.nl) en dat is leuk. Al wat meer naar hun concerten geweest, weer eens naar jazz geluisterd.

Ben benieuwd wat de russen nu gaan doen in Cherson en in later stadium in Oekraïne. Eerst zomaar wat aangevallen, toen vooral burgerbevolkingsdoelen daarna elektriciteitscentrales, zou het volgende bijvoorbeeld de banken zijn?  Om ook het land financieel te “bombarderen”, gelukkig komen de russen van een beetje koude kermis thuis, want de wereldhulp is immens terwijl de kastanjes uit het vuur halen.  Wat dacht je ook van de kunstroof en andere roof uit de bezette en verlaten steden en plaatsen. Een kopie van de Hitler tijd.

Merk op dat mijn menubalk bovenin inbeeld verschijnt als je verder naar beneden scrolt. Het was lastig dat in WordPress te doen, maar gelukt.

 

november 5, 2022

praatje maken ... ?

vertelt u het maar ...

... en geef gerust een reactie onder "Van dag tot dag ..".