Van Dag tot Dag … 6/6 ’20

Dit is heel lang geleden dat ik wat te schrijven had. Nu wel, althans ik vind dat ik het maar eens moet opschrijven:

ik kan helemaal niet achter al die demonstraties staan tegen wat genoemd wordt, het racistisch geweld. Ik denk dat dat soort demonstraties, het zijn eigenlijk steunbetuigingen, uit de tijd zijn. Het recht om te demonstreren niet hoor, begrijp me goed daarin. Maar ik geloof niet meer in het effect van dit soort massale of zelfs niet zo massale demonstraties – het is misschien voor veel aanwezigen een uitje, een manier waarbij ze emoties (ik meen dat het in dit geval gaat om boosheid) kunnen uiten. Uitingen die de aanwezigen graag willen doen omdat ze dat wellicht een tijdje niet hebben kunnen doen of weet ik wat voor reden. Want als je goed nadenkt en terugkijkt naar het verleden dan weet je dat er eerdere vergelijkbare voorvallen zijn geweest met demonstraties en protesten en weet ik al niet meer. Maar heeft het effect gehad?? Volgens mij dus niet, waarom dan nu ermee doorgaan terwijl je als we redelijke mensen zouden zijn (redelijk = vatbaar voor rede/verstand) dan ga je niet demonstreren op die manier waarbij een ander en volgens mij net zo’n belangrijk argument geldt (misschien zelfs wel belangrijker dan die steunbetuigingen) want je brengt er medemensen mee in gevaar!! Als je dat zet tegenover het nietige effect van een zo’n demonstratie, vind ik dat je niet goed bezig bent, wellicht zijn de aanwezigen dus uit op iets anders. En dan denk ik dus aan het kunnen uiten van gevoelens die in dit geval gelegitimeerd zouden zijn, maar eigenlijk voortkomen uit niet al te heldere motieven, bv frustraties over de coronamaatregelen?? Ik noem maar wat.

Wat er gebeurd is, is een goede reden om ertegen te demonsteren en dan vind ik de zwarte pagina via facebook een goed voorbeeld – dat zou uitgebreider moeten. En al die gebaren, als vuisten, het victorie teken, knielen op één knie is leuk en aardig voor het bespelen van emoties in het publieke domein, maar heeft het effect????

En dan die reacties op de beslissingen in Amsterdam, er is een inschattingsfout gemaakt. Ok, kijk eens verder: wie heeft de demonstratie aangevraagd? Waren er alternatieven om de menigte weg te krijgen?

Ik lijk ver weg te zitten van de Randstad waar “het allemaal gebeurd”, maar hier komt ook het nieuws binnen en soms heel hard. Ook hier is racistisch geweld, op andere schaal wellicht en verborgen. Daar moeten we aan werken, eerst maar eens boven tafel halen waar het allemaal in zit. 

En dan ook nog eens de zwarte pieten discussie erbij halen, belachelijk.

juni 6, 2020

praatje maken ... ?

vertelt u het maar ...

... en geef gerust een reactie onder "Van dag tot dag ..".