van dag tot dag …. 9/5

ik dacht dus dat het makkelijker zou zijn wat te schrijven, maar dat is gisteren dus niet gelukt.

Nu wel, en wel over het volgende nieuwsitem:

de oncontroleerbare uitgaven van de Europese Unie die zo hoog zijn en waar de landen behalve NL, DK en ZW maar over heen walsen. Terwijl en dat vind ik het meest schandalige , het al 9 jaar achter elkaar aan de gang is. Overigens schijn de unie vandaag zo’n 50 jaar te bestaan, nou dat hoeven ze alleen maar te vieren met een betere controle van al hun eigen uitgaven. Je zou er bijna PVV voor gaan stemmen. Ik ga trouwens helemaal niet stemmen – dat is voorbij, zolang de democratische processen zo moeten lopen als ze nu lopen, heeft de individuele burger scheen schijn van kans in het hele proces.

Daar zou een aanpassing voor te verzonnen moeten worden, iets waarbij de regeerders (landelijk of lokaal) alleen maar standpunten kunnen bepalen bij ronde van directe vragen aan een aantal burgers, hetzij via een partij hetzij via een belang, of iets anders.

Om op het EP terug te komen, daar moet ook iets veranderen – dat de andere landen van de EU zo makkelijke over die afkeuring van de Europese rekenkamer heen stappen, dat kan gewoon niet. Een bepaalde vorm van veto zou er moeten zijn met name op dat geld wat toch van ons allemaal is en als 2 of meer landen er niet mee akkoord gaan, is het afgelopen met die begroting en moet eerst alle niet te controleren uitgaven goed onderzocht worden, voordat we verder gaan.

Nou dat vind ik wel even genoeg voor nu.

Heb vanmorgen trouwens geërgometerd ipv roeien – dat is niet leuk – maar ja wat doe je met te veel wind in Friesland op een meer.

mei 9, 2014

praatje maken ... ?

vertelt u het maar ...

... en geef gerust een reactie onder "Van dag tot dag ..".